Himaset ja kukkia myyvä tyttö
Himaset ja kukkia
myyvä tyttö

  • Alaotsikko: Lastenromaani
  • Kustantaja: Books on demand
  • Sidosasu: Sidottu
  • Kieli: Suomi
  • Julkaistu: 2014
  • Sivumäärä: 96
  • ISBN9789522868701

Osta kirja tästä linkistä
Myös e-kirjana täältä.

Kirjan takakansiteksti

Himasten hyväntahtoinen perhe elää pullantuoksuista arkea pikkukaupungin omakotialueella. Isä Heikki on opettaja, kotiäiti Laura taas himoleipoja. Teini-ikäinen tytär Maiju haikailee itselleen poikaystävää ja kahdeksanvuotias Otto on kävelevä avaruuden tietosanakirja. Heillä jokaisella on oma suuri unelmansa.

Tässä kirjassa aina tiedonhaluisille Himasille aiheuttaa päänvaivaa pieni tyttö. Kuka hän on ja miksi hän myy kadulla kukkia ohikulkijoille?

Tarinan juoni etenee letkeästi ja salaisuudet paljastuvat vähitellen. Totta kai myös yksi unelma saa täyttymyksensä. Mutta kenen unelma se tällä kertaa onkaan?

Palaute

Kirja palkittiin Päätalo-instituutin järjestämässä vuoden 2014 möllärimestari-  kilpailussa  Lasten ja nuorten kirjojen sarjassa toisella palkinnolla. Seuraavassa raadin arvio kirjasta sanasta sanaan. Ei ollenkaan huono.

"Pieni teos on mainio lastenromaani. Letkeään kerrontaan on saatu mahtumaan jännitystä, salaisuuksia, kiusaamistakin, opetusta, unelmia ja kosolti hyvää tuulta. Kertomuksen juoni on selkeä, mutta ei silti suinkaan etukäteen arvattavissa, vaan myös lukija nauttii kertomuksen edetessä mukavien yllätysten kautta. Kieli on kaunista, selkeää, viimeisteltyä. Teoksen kohderyhmäksi sopii yhtä hyvin seitsen- kuin viisitoistavuotiaskin – ja aikuinen tietysti. Pieneksi kirjaksi sisältö ja juoni ovat yllättävän monisäikeiset ja kirjoittaja on pystynyt erinomaisesti välittämään lasten tuntemukset erilaisissa tilanteissa. Niin ikään kirjoittaja on osannut hienosti välttää turhat koristelut ja makeilut, joita useinkin lastenkirjoihin ympätään – todellakin: lapsen kielen ei tarvitse olla sössöttämistä, vaan suoraa ja selkeää puhetta. Hieno ja kaikille lapsille suositeltava kirja!"


Lehtiarvostelut

Himasten seikkailujen puitteissa tehtiin 22.7.2014 Hämeenkyrön Sanomiin seuraava juttu. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

Hameenkyron Sanomat22.07.2014